Biometricky inteligentní brýle - konečně ostré vidění za tmy a šera

1. 9. 2022

Výhody biometricky inteligentních brýlí

Díky individuálním parametrům vašeho oka, jsme schopni vyrobit brýle, které významně snižují vady zobrazení a dělají váš svět krásnější, ostřejší a barevnější. Zohledněním velikosti zornice ve dne nebo v noci do konečného návrhu brýlové čočky vede k výrazně lepšímu vidění za šera a tmy. Při výrobě hraje roli i polohu brýlí před okem, proto mluvíme o biometricky inteligentních brýlích. Zde jsou shrnuty výhody těchto brýlí.

BEZPEČNÉ VIDĚNÍ

Skvělé noční vidění, zohlednění dioptrického posunu oční vady ve dne a v noci; vysoký kontrast a ostré periferní vidění významně zvyšuje reakce řidiče

PŘIROZENÉ VIDĚNÍ VE VŠECH SMĚRECH

Široké zorné pole, ostřejší a čistější vidění, jasné a ostré hrany písmen a předmětů, lepší rozlišení detailů, významné snížení vad při periferních pohledech

VÝBORNÉ KONTRASTNÍ VIDĚNÍ

Dokonalé vnímání detailů, přesné rozpoznání sledovaných předmětů na různém pozadí za různých světelných podmínek

KVALITNÍ BAREVNÉ VIDĚNÍ

Přirozené vnímání barev – detailní a jemné rozdíly barevných odstínů

Chcete znát důvod, proč vám současné brýle „nesedí“?
Je to poněkud překvapivé, ale doposud se pro návrh brýlových čoček používal model oka z roku 1909. Brýlové čočky navržené podle tohoto modelu jsou velmi obecné a neindividuální – dlouho trvá, než si na ně zvyknete a boční pohledy jsou deformované, neostré a okolní svět se s vámi příliš houpe. To se ale změnilo! Nyní jsme díky přístroji DNEye PRO schopni vaše oko pečlivě proměřit a vytvořit individuální model oka podle kterého se vyrábí biometricky inteligentní brýle. Pro analýzu vašich biometrických parametrů oka je použita umělá inteligence, proto mluvíme o jedinečných biometricky inteligentních brýlích. Tyto brýle označujeme zkratkou B.I.G – Biometric Intelligent Glasses. 

Důvodem pro použití takhle starého modelu je omezené měření parametrů oka. Na světe žije přibližně 7,5 miliardy lidí a každý z nich má své oko jedinečné, stejně jako otisk svého prstu. Je tedy zřejmé, že jeden model oka opravdu nestačí a starý model oka selhává v řadě svých předpokladů. Starý model oka odpovídá pouze 2 % lidí, což je důvod proč si musíte na své brýle dlouho zvykat. Zobrazení přes takto obecně navrženou brýlovou čočku vám prostě „nesedí“. Tento nesoulad pak nejvíce vyvstává u multifokálních brýlí, kde je zohlednění všech parametrů velmi důležité pro správnou funkci a rychlý návyk na brýle.

Řešení nabízí přístroj DNEye PRO – individuální měření oka

Při každém měření oční vady v Arte Optik používáme unikátní oční skener DNEye PRO německého výrobce Rodenstock. Tento jedinečný přístroj za pomocí více jak 7000 měřících bodů vytvoří individuální dioptrickou mapu vašeho oka. Za pomocí dalších parametrů – profil rohovky, délky oka nebo velikosti zornice za dne nebo noci – navrhne pomocí umělé inteligence model oka, který je unikátní jako váš otisk prstu. Ten pak slouží pro výrobu biometricky inteligentních brýlí, na které si okamžitě zvyknete a které již nebudete chtít odložit.

Znalost těchto parametrů umožní vyrobit brýle, které minimalizují zkreslení při pohledu bokem. Snad největší benefit tohoto přístupu je u multifokálních brýlí. Multifokální brýle s biometrickými čočkami jsou vyrobené s maximální snahou potlačit boční houpání, rozšíří co nejvíce koridor s ostrým viděním a velmi dobře zobrazují za tmy. S biometrickými multifokálními brýlemi máme velmi pozitivní zkušenost, a proto na takové brýle poskytujeme garanci návyku.