Nejpřesnější oční skener DNEye PRO v Arte Optik

1. 6. 2022

V Arte Optik zapomeňte na tradiční měření zraku! Na všech našich pobočkách používáme unikátní oční skener DNEye PRO proslulé německé firmy Rodenstock. Tento přístroj velmi detailně proměří vaše oči a vytvoří individuální model oka, který je unikátní stejně jako otisk vašeho prstu. Přístroj DNEye PRO nám pomáhá přesně určit vaše dioptrie a nad rámec běžného měření provádí podrobnou oční diagnostiku.

Abychom vyloučili neostré vidění nedioptrického původu, přístroj DNEye PRO vám prosvítí zornici a prokáže, zda jsou prostředí v očích průhledné.



Následně vám přístroj změří dioptrie na dálku za stavu zúžené zornice (denní podmínky) a za stavu rozšířené zornice (noční podmínky) s přesností na setiny dioptrie. K tomu používá senzor s 7000 měřícími body. Právě znalost rozdílů dioptrií za dne i noci je velmi důležitá a je podkladem pro vytvoření biometrických brýlí, které vám nabídnou ostré a kontrastní vidění i za nočních podmínek.



Poměrně důležité je měření stáčení očí do blízka. Při čtení se totiž může oko natočit až o 10° a je tedy nutné podle toho upravit dioptrie. Tohle je velmi důležité u multifokálních brýlí, kde jsou v horní části jiné dioptrie než ve spodní částí.
 V dalším kroku je vám provedena topografie rohovky. Jedná s o zmapování povrchu vašeho oka, které nám určuje hodnotu zakřivení. Díky tomu přesně víme, jakou kontaktní čočku vám nabídnout.

Následuje měření tloušťky rohovky a hloubky přední komory oka. Tloušťka rohovky je důležitá pro správné určení hodnoty nitroočního tlaku. Hloubka přední komory určuje délku vašeho oka. Tohle je velmi důležité, protože se dozvíme, jak se vlastně mechanicky vaše oko otáčí. Tato znalost je totiž klíčová pro optimální rozložení vad zobrazení, aby vaše brýle byly pohodlné a fungovaly za všech světelných podmínek.


Na závěr je vám změřen nitrooční tlak, čímž naplníme podstatu primárního zdravotního screeningu.



Měření zraku v Arte Optik není jen obyčejné měření zraku, jedná se o komplexní oční diagnostiku. Pokud zjistíme nějakou nesrovnalost, zhodnotíme, nakolik je vhodné zhotovit brýle. Pokud jsou zjištěné hodnoty mimo běžný rámec, vznášíme doporučení pro revizi očním lékařem.


Množství naměřených parametrů umožní vytvořit individuální model oka, jenž se pošle výrobci a na jehož základě vytvoříme tzv. biometricky inteligentní brýle. Tyto brýle poskytují ostré a kontrastní vidění za všech světelných podmínek.


Výhody biometrických brýlí se nejvíce projeví ve své multifokálních variantě, které nahrazují použití několika brýlí. Multifokální biometrické brýle mají velmi široké zóny na všechny vzdálenosti a je na ně velmi rychlý a spontánní návyk. Z tohoto důvodu poskytujeme na tyto brýle garanci návyku.


Biometrické inteligentní brýle

Pro zajímavost, všechny běžně doposud navržené brýlové čočky vycházejí z modelu oka, který je více jak 100 let starý. Starý model oka odpovídá pouze 2 % lidí, což je důvod proč si někteří z vás musíte na své brýle dlouho zvykat. Zobrazení přes takto obecně navrženou brýlovou čočku vám prostě „nesedí“. Tento nesoulad je nejvíce patrný u multifokálních brýlí, kde je zohlednění všech parametrů velmi důležité pro správnou funkci a rychlý návyk. Na obrázku je shrnutí, nakolik je starý model oka přesný ve svých předpokladech.



Zrak je náš nejdůležitější smysl. Chcete-li pohodlně vidět, mít jistotu ostrého vidění ve dne, šera i v noci, přijďte k nám na měření zraku. Věříme, že máme dostatek zkušeností a moderní přístroje, abychom vám vyhověli. VÁŠ ZRAK JE U NÁS V DOBRÝCH RUKOU.

Pro lepší pochopení